Att marknadsföra japansk upplevelse, mat och dryck.

Brasiliansk Mat och dryck

Idén bakom Churrascaria, det Brasilianska Stekhuset, kommer ursprungligen från södra Brasilien där de bästa vinerna produceras. I stekhuset brukar det finnas en stor buffé med alla tänkbara grönsaker. Den mest specifika är annars det fantastiska köttet som serveras på spett vid bordet. Där finns allt, lamm, oxfilé, griskotlett, kyckling…. You name it. Södra Brasilien är särskilt känt för vin av druvan Tannat som förstås passar utmärkt till kött. I denna del av landet produceras också högkvalitativa mousserande viner.

Det finns också något enklare mat och dryckesställen sk boteco där man bla dricker sin cachaça. Cachaça är en Brasiliansk romvariant som produceras på ren råsockersaft till skillnad från vanlig rom som också kan tillverkas utifrån melass. Drinken Caipirinha tillverkas vanligen av den helt vita varianten av cachaça, då vanligen blandad med socker, lime och is. Den finare lagrade cachaçan är brun och dricks vanligtvis ren, ofta tillsammans med is.

Utanför Japan bor det flest japanättlingar i Brasilien, i Sao Paulo bor det uppemot 1 miljon japanättade i Japantown., där kan man förstås också få sin sake.

 

Back to Top